Alt, hvad du ønsker at vide om hængekøjer og hængestole!

Der er mange gode måder at hænge en hængekøje eller hængestol op på. Hvilket er godt, for det er ikke alle, der har to palmetræer i haven.

På denne side besvarer vi de spørgsmål, vi ofte er blevet stillet de seneste år og giver nogle ekstra nyttige tips!

Sådan vælger du den perfekte hængekøje

Alt om hængekøjer

Alt om hængekøjer

Ophængning af en hængekøje

Stativer til hængekøjer

Sådan vælger du den perfekte hængestol

Alt om hængestole

Betaling

Ophængning af en hængestol

Stativer til hængestol

Ophængningsmuligheder for hængekøjer

Alt om hængekøjer

Alt om hængekøjer

Med eller uden sprederstænger?

Selvom hængekøjer ikke oprindeligt havde spredestænger, bliver hængekøjer med spredestænger mere og mere populære. Begge typer hængekøjer har deres egne fordele.

Du kan ligge lige i en hængekøje med spredestænger, så du optager mindre plads, når du bruger den. Men når du ikke bruger din hængekøje med spredestænger, optager den mere plads end én uden spredestænger.

En hængekøje med spredestænger er generelt lidt mere ustabil end en uden. Så man kan lettere falde ud. Dette skyldes, at du snarere ligger på hængekøjen end du ligger i den. De kendte hængekøje-videoer på YouTube eller You've Been Framed har ofte hængekøjer med spredestænger. Når du ligger stille og fredeligt i hængekøjen, er der intet at bekymre dig om, men lad være med at gakke helt ud. ;-)

En hængekøje uden sprederstænger er mere privat. Du kan lægge dig mere lige eller mere i en vinkel alt afhængigt af, om du ønsker mere eller mindre privatliv. Stoffet vikler sig derefter omkring dig. For ægte solbadere er en hængekøje med spredestænger bedre. Det skyldes, som vi nævnte ovenfor, at du ligger mere PÅ den slags hængekøje end I den. Så fanger du bedre solens stråler.


Hvordan ligger man i en hængekøje?

Det er en almindelig misforståelse, at du skal ligge lige i en hængekøje. Det skal man ikke. Du skal faktisk ligge på tværs i hængekøjen for at opnå den mest komfortable stilling.

Når du ligger lige i en hængekøje uden spredestænger, vikler stoffet sig helt omkring dig. Det er ikke ideelt (medmindre du ønsker at sove uden at blive forstyrret). Så lig mere med en tværgående vinkel. Dette gælder både enkeltmands- og tomandshængekøjer.

I øvrigt kan du ligge lige i en hængekøje med spredestænger.

Hvordan ligger man i en hængekøje?

Hvilken slags hængekøje kan jeg lade hænge udenfor?

Alle hængekøjer vi sælger, er af fremragende kvalitet og tåler skarp sol, hårdt vejr og nedbør. Det er dog altid klogt at opbevare hængekøjen på et tørt sted i skyggen efter brug. Dette sikrer, at farverne forbliver klare og ikke falmer i solen.

Hvis du vil lade hængekøjen blive hængende udenfor hele tiden, anbefaler vi, at du vælger hængekøjer lavet af Elltex (ExtraLongLastingTEXtile).

EllTex kan blive udenfor, selv når det regner, eller når solen er meget skarp. Og stoffet føles endda stadig vidunderligt blødt. EllTex er en blanding af polyester og bomuld, der er vandafvisende og (næsten) ikke kan falme. Selv efter det er blevet vådt flere gange. I længere perioder uden brug anbefaler vi, at du altid pakker hængekøjen ned.

Øverst i hver kategori kan du filtrere efter materiale. Hvis du vælger EllTex, vil du se alle vejrbestandige hængekøjer.


Hvordan vasker jeg min hængekøje?

Da hængekøjens klare kulører kan afgive farve, skal du altid vaske den i hånden og lade hængekøjen tørre naturligt (så ingen tørretumbler!). Når den skal tørre, skal du hænge hængekøjen pænt, så den forbliver fri for krøller og folder.

En hængekøje med spredestænger er vanskeligere at vaske på grund af spredestængerne, som desværre ikke kan fjernes.


Hvordan finder jeg ud af de rette dimensioner for hængekøjen?

Hos Hængekøje Butik siger vi altid: Jo større jo bedre! Så hvis du har økonomi og plads til det, skal du vælge en tomands- eller en familiehængekøje. Fordi stoffet er større, kan du ligge i din hængekøje på flere forskellige måder.

Med en model med spredestænger skal du sørge for at vælge en hængekøje, der har en stoflængde (altså ikke den samlede længde) på mindst 30 cm længere end din egen højde. Det betyder, at du stadig har lidt plads under dine fødder og over dit hoved.

'Jo større jo bedre' gælder også for en hængekøje uden spredestænger. Du skal dog have plads til den. Hvis du ikke har så meget plads, skal du bare vælge en hængekøje med en stoflængde på mindst 30 cm længere end din egen højde.Ophængning af en hængekøje

Hvordan hænger jeg min hængekøje op mellem to vægge?

For at sætte en hængekøje fast til en væg skal du bruge 'Complete'-hængekøjefastgørelserne. Dette indeholder alt, hvad du har brug for, til at hænge hængekøjen op på korrekt vis. Du har brug for rawlplugs til at forankre skruerne i væggen.

Hvis du kun har brug for en krog med en rawlplug, så er 'Wall Hook' hængekøjefastgørelser tilstrækkelige.


Se alle fastgørelser

Hvordan hænger jeg min hængekøje op mellem to træer?

Til at hænge en hængekøje mellem to træer har du brug for 'Simple'-hængekøjefastgørelser. Dette indeholder alt, hvad du har brug for, til at hænge hængekøjen op på korrekt vis. Du kan selvfølgelig også bruge et reb.


Se alle fastgørelser

Hvad er den ideelle afstand mellem to ophængspunkter?

Det er bedst at hænge en hængekøje med spredestænger op så stramt som muligt mellem to punkter. Så køb aldrig en spredestangshængekøje, der har en samlet længde der er større, end længden mellem de to ophængspunkter.

En hængekøje uden spredestænger (den originale hængekøje) er en helt anden snak. Du hænger denne slags hængekøje i øjenhøjde (180 cm). Når du bruger ekstra reb, skal du hænge disse reb højere, så hængekøjens ender forbliver i øjenhøjde.

Når du hænger hængekøjen op, skal du sørge for, at du hænger den i en halvmåneform. For yderligere forklaring og afklaring kan du se dette billede:
Stativer til hængekøjer

Hvorfor et stativ til hængekøjen?

Nogle gange har du bare ikke nogen gode steder til at hænge en hængekøje. Stativer er blevet opfundet af denne grund. Men der er en anden fordel ved en hængekøje med stativ: Du kan flytte rundt på den. Så når du har brug for noget skygge eller vil flytte med solen, kan du bare trække stativet et andet sted hen og fortsætte med afslapningen.

I en hængekøje (uden spredestænger), der hænger i et stativ, ligger du normalt lidt lavere, end når du selv hænger hængekøjen op. Dette kan være et problem, hvis du har begrænset bevægelighed. En hængekøje med spredestænger hænger mere stramt og har ikke dette problem.


Hængekøjestativer i træ?

Træstativer ser altid super cool ud. Desværre er hængekøjestativer i træ en del tungere og derfor vanskeligere at flytte rundt på. Oplagring er også et større arbejde. Du skal skille den ad. At sætte hængekøjestativet sammen eller skille det ad tager cirka 10 minutter.


Se alle hængekøjestativer i træ

Et hængekøjestativ i metal?

Et metalstativ er lidt mere kompakt. Hængekøjestativer i metal er også lettere i vægt, lettere at flytte rundt på og kan monteres eller demonteres på 5 minutter. 'Easy'-hængekøjestativet er det letteste og billigste hængekøjestativ. Hvis du vil have noget lidt mere robust og solidt, så gå efter 'Arc'-hængekøjestativet.


Se alle hængekøjestativer i metal

Hvordan vælger jeg det rette stativ til min hængekøje?

Først skal du kende din hængekøjes samlede længde (herunder reb). Her på Hængekøje Butik leverer vi disse oplysninger med alle hængekøjer. ;-)

Hvis du har en hængekøje med spredestænger, kan du antage, at hvis hængekøjen passer ind imellem, kan du blot bestille stativet. En hængekøje med spredestænger kan spændes ret stramt i stativet (den behøver ikke at hænge i en halvmåneform). For øvrigt kan de fleste stativer blive lavet lidt længere eller kortere, så det er ikke nødvendigt at bestille ekstra fikseringer.

Hvis du har en hængekøje uden spredestænger, kan hængekøjen hænge i halvmåneform. Du skal ikke hænge den for stramt. 10 cm til 20 cm slaphed er nok. Det er en god idé at bestille et stativ, som du kan justere, så du kan gøre hængekøjen komfortabel alt efter dine præferencer.
Alt om hængestole

Alt om hængestole

Hvilken hængestol kan jeg lade hænge udenfor?

Alle hængestole, vi sælger, er af fremragende kvalitet og tåler skarp sol, hårdt vejr og nedbør. Det er dog altid klogt at opbevare hængestolen på et tørt sted i skyggen efter brug. Dette sikrer, at farverne forbliver klare og ikke falmer i solen.


Hvordan vasker jeg min hængestol?

Da hængestoens klare kulører kan afgive farve, skal du altid vaske den i hånden og lade hængestolen tørre naturligt (så ingen tørretumbler!). Når den skal tørre, skal du hænge hængestolen pænt, så den forbliver fri for krøller og folder.

Fjern stængerne i hængestolen, før du vasker den.


Hvordan finder jeg ud af de rette dimensioner for hængestolen?

I modsætning til en hængekøje behøver det ikke at være så præcist hvad angår en hængestols dimensioner. Nogle foretrækker en mere rummelig hængestol, mens andre foretrækker en mindre, smartere model.Ophængning af en hængestol

Hvordan hænger jeg min hængestol fra loftet?

For at fastgøre en hængestol i loftet har du brug for 'Complete'-fastgørelser til hængestole. Dette indeholder alt, hvad du har brug for, til at hænge hængekøjen op på korrekt vis.

Til betonlofter leveres ekstra plugs til forankring af skruerne i betonen.

Til trælofter anbefaler vi at fastgøre hængestolen til en tværbjælke.

Vær opmærksom på, at den maksimale belastning kan variere afhængigt af træets og / eller betonens kvalitet. En krog, der er hængt ordentligt op i et solidt loft kan nemt modstå 100 kg.


Se alle fastgørelser

Hvordan hænger jeg min hængestol fra grenen af et træ?

For at hænge en hængestol fra en gren eller en bjælke har du brug for 'Simple'-fastgørelser til hængestole. Dette indeholder alt, hvad du har brug for, til at hænge hængestolen op på korrekt vis. Du skal blot vikle rebet om bjælken eller grenen, justere rebets længde og hænge hængestolen fra den.


Se alle fastgørelser

Hvad er ophængspunktets ideelle højde?

Så længe det ikke er for lavt, er det ligegyldigt. En hængestol skal hænge mindst 30-40 cm fra gulvet. Sørg for, at rebene er lange nok til at hænge hængestolen i den rette højde.Stativer til hængestole

Hvorfor et stativ?

Nogle gange har du bare ikke nogen gode steder til at hænge en hængestol. Stativer er blevet opfundet af denne grund. Men der er en anden fordel ved en hængestol med stativ: Du kan flytte rundt på den. Så når du har brug for noget skygge eller vil flytte med solen, kan du bare trække stativet et andet sted hen og fortsætte med afslapningen.

I en hængestol der hænger fra et stativ, ligger/sidder du normalt lidt lavere, end når du hænger den op selv. Dette kan være et problem, hvis du har begrænset bevægelighed.


Et stativ i træ eller metal?

Træstativer ser altid super cool ud. Men de er noget tungere og derfor mere besværlige at flytte. Oplagring er også et større arbejde. Du skal skille den ad.

Af den grund vælger mange mennesker et metalstativ. De er lettere i vægt, lettere at flytte rundt på og kan monteres eller demonteres på 5 minutter.


Er der stativer, der kan fastgøres til væggen?

Selvfølgelig! Du fastgør disse stativer til væggen og sørger for, at hængestolen hænger frit fra væggen.


Hvordan vælger jeg det rette stativ til min hængestol?

Alle hængestole passer i alle hængestol-stativer. Praktisk og simpelt. Det eneste, du skal være opmærksom på, er hvor meget vægt, stativet kan understøtte. Metalstativer kan normalt bære mindre vægt. Så vær opmærksom på dette, når du vælger et passende stativ.


Se alle stativer til hængestole